Hrvojka Božić

Hrvojka Božić

Životopis

Hrvojka Božić diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Kroatistika, prof. hrvatskog jezika i književnosti te završila znanstveni magisterij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, informacijske znanosti: muzeologija.

Radno iskustvo stjecala je kao učiteljica hrvatskog jezika u OŠ Švarča, glavna urednica Hrvatskog radija Karlovac, pročelnica Odjela društvenih djelatnosti Grad Karlovca, ravnateljica Muzeja grada Karlovca, a od 2023. godine ravnateljica je Državnog arhiva u Karlovcu. Također i kao članica Hrvatskog muzejskog vijeća, predsjednica Kulturnog vijeća Karlovačke županije, članica Hrvatskog muzejskog društva, članica predsjedništva Matice hrvatske, Ogranak Karlovac, potpredsjednica Akademskog vijeća HAZ-a te urednica časopisa „Svjetlo“.
Dobitnica je Srebrne plakete Matice hrvatske za pretisak Lopašićevih Urbara te posebnog priznanja Hrvatskog muzejskog društva za realizaciju projekta Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj.

Predavala je na više stručnih i znanstvenih skupova/kongresa te tribina na temu nematerijalne baštine i muzeologije. Autorica je niza stručnih članaka objavljenih u: Informatica muzeologica, Vijenac, Svjetlo, zbornici AKM-a, Zbornik kongresa hrvatskih muzealaca, kao i urednica stručnih publikacija i knjiga iz područja književnosti i muzeologije.

Znanstveni radovi