Znanstveno predstavljanje na UniSport HR

Znanstveno predstavljanje na UniSport HR

19.6.2023

Uz nastup Bernaysovih sportskih ekipa, Bernaysov profesor na konferenciji u sklopu UniSport Finalsa predstavio rad o uključenosti Bernaysovih studenata u sportske i rekreativne aktivnosti

U sklopu UniSport HR Finalsa, najjačeg studentskog natjecanja u Hrvatskoj, Hrvatski akademski sportski savez u suorganizaciji s Europskom sveučilišnom sportskom federacijom (EUSA) u Poreču je organizirala „4 Healthy Academic Society“, međunarodni znanstveni kongres o zdravlju i sportu (International Scientific Congress of students’ sport, physical exercises and health) gdje je Bernaysov profesor i voditelj Ureda za sport, Dino Bartoluci izložio znanstveni rad o uključenosti Bernaysovih studenata u sportske i rekreativne aktivnosti.

Istraživanje koje je proveo prof. Bartoluci, pokazalo je da se čak 70% studenata uz fakultet bavi nekom sportskom aktivnosti od kojih njih 41% razloge pronalazi u zdravstvenim benefitima bavljenja sportom. Profesor Bartoluci rad je napisao u suautorstvu s dr. sc. Nevenom Gladovićem, doktorom znanosti iz područja Kineziologije, grana kineziterapije te dr. med. Marinom Vuglovečki.

Međunarodni znanstveni kongres o studentskom sportu, tjelesnim vježbama i zdravlju usredotočio se na načine promicanja zdravijih radnih i studijskih navika, kao i strategije za poboljšanje sveukupne dobrobiti akademske zajednice, dok je sama konferencija ostvarila značajan korak prema stvaranju zdravijeg i aktivnijeg akademskog okruženja koje će pogodovati fizičkom i mentalnom zdravlju studenata, akademika i stručnjaka.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.