Bernaysova studentica sudjelovala na debati u sklopu govora predsjednice europske komisije Stanje Unije 2023

Bernaysova studentica sudjelovala na debati u sklopu govora predsjednice europske komisije Stanje Unije 2023

18.9.2023

Kako bi se osigurala objektivnost i transparentnost izvora informacija nužna je kontrola rada umjetne inteligencije, istaknula je studentica Nina Fakin. u sklopu debate nakon govora Ursule von der Leyen o Stanju Unije

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen održala je tradicionalni godišnji govor 'State of the Union' pred Europskim parlamentom u Strasbourgu. Nakon izravnog prijenosa, u novinarskom domu u Zagrebu uslijedile su panel rasprave te studentska debata na temu potrebe regulative rada umjetne inteligencije.

Na debati su uz Bernaysovu studenticu Ninu Fakin, čiji je mentor bio prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Marko Kovačić, sudjelovali i studenti s Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te ZŠEM-a.

Fakin je pritom istaknula potrebu za pravovremenom kontrolom rada umjetne inteligencije kako bi se od samih početaka regulirala kvaliteta te osigurala objektivnost i transparentnost izvora informacija. Samu debatu moderirala je članica Hrvatskog debatnog društva.

Panel rasprave održale su se na teme Europa 2024. iz medijske perspektive, Europa 2024. iz digitalne perspektive te kako graditi Europu – lokalno.

Govor o stanju Unije, poznat i kao Stanje Europske unije ili SOTEU, godišnji je govor predsjednice Europske komisije na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u rujnu. Svake godine predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen govori o važnim pitanjima s kojima se suočavaju Europljani te iznosi ideje za rješavanje tih pitanja u govoru o stanju Unije (SOTEU).

Ovo je bio posljednji govor predsjednice komisije Von der Leyen u ovom zakonodavnom mandatu uoči europskih izbora 2024.

Foto: Predstavništvo EU komisije u Hr

Datoteke
za preuzimanje

No items found.