Storytelling kao tajna uspjeha u turizmu – stručno usavršavanje nastavnika

Storytelling kao tajna uspjeha u turizmu – stručno usavršavanje nastavnika

5.12.2023

Kroz radionice za nastavnike i mentore ugostiteljsko-turističkih škola te dionike u turizmu polaznicima je približeno na koji način kreirati doživljaj u turizmu te kako ga interpretirati

U sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti VirtuOS, održana je jednodnevna edukacija namijenjen nastavnicima stručnih predmeta u ugostiteljsko-turističkim školama s područja Slavonije, koji su uključeni u rad Međužupanijskog stručnog vijeća za obrazovni sektor turizma i ugostiteljstva.

U teorijskom dijelu,  doc. dr. sc. Dejan Gluvačević s Veleučilišta Bernays prezentirao je aktualne trendove u turizmu, principe ekonomije doživljaja te Kušenovu metodologiju atrakcijske osnove. Polaznici su također kroz predavanje Nikoline Novinić iz Destinove imali priliku upoznati se s metodama kreiranja doživljaja u turizmu, naglašavajući važnost autentičnosti u tom procesu, kao i interpretacijom turističke destinacije i njezinih sadržaja.

Praktični dio edukacije bio je posvećen vježbama, koje su uključivale identifikaciju i analizu atrakcija u destinaciji, definiranje identiteta i imidža destinacije kako bi se postigla autentičnost, te primjenu tehnika interpretacije. Nastavnici su aktivno sudjelovali u stvaranju priča, dajući značenje ključnim pojmovima i oblikujući poruke temeljene na zadanim kriterijima.

Edukacija predstavlja značajan doprinos stručnom usavršavanju nastavnika, pružajući im alate i tehnike koje mogu prenijeti svojim učenicima, unapređujući kvalitetu obrazovanja u području turizma i ugostiteljstva.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS kao i kampanje promocije strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, te rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca

Datoteke
za preuzimanje

No items found.