Psihoterapijski 3P praktikum: Transakcijska analiza i kršćanstvo u dijalogu suosjećanja

Psihoterapijski 3P praktikum: Transakcijska analiza i kršćanstvo u dijalogu suosjećanja

5.2.2024

Doc. dr. sc. Josip Bošnjaković, svećenik, psiholog i psihoterapeut transakcijske analize održat će petu po redu radionicu iz ovogodišnjeg ciklusa Psihoterapijskog 3P praktikuma na Bernaysu

Peta radionica iz ovogodišnjeg ciklusa Psihoterapijskog 3P praktikuma posvećena je prožimanju psihoterapije i duhovnosti te dodirnim točkama istih. Voditelj radionice je doc. dr. sc. Josip Bošnjaković, svećenik, psiholog i psihoterapeut transakcijske analize.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 12. veljače 2024. s početkom u 18.00 sati u prostorima Bernaysa (Ulica grada Vukovara 23).

Dobrobit čovjeka (lijepo-, dobro-, blago- i bogo-tražitelja) jest činjenica koja povezuje djelatnost psihoterapije i vjernički život kršćana a što se odražava u različitim sferama ljudskog života. Osoba koja suosjeća obogaćuje međuljudske odnose kvalitetom suosjećanja time što se povećava kvaliteta života osobe prema kojoj se suosjeća, kao i one osobe koja suosjeća. Psihoterapija i psihologija imaju svoj put kojim se to ostvaruje, a duhovnost i religija svoj. U međusobnom dijalogu psihoterapija i kršćanstvo mogu pronaći različite dodirne točke, koje se dakako najviše očituju u osobi terapeuta i/ili vjernika. Na predavanju i radionici će se kroz konkretne pojmove i primjere ponuditi mogućnost kratkog pregleda dodirnih točaka transakcijske analize i kršćanstva.

Josip Bošnjaković, rođen je 1978. u Vukovaru. Svećenik je Đakovačko-osječke nadbiskupije od 2003. godine. Psiholog je i psihoterapeut smjera transakcijske analize. Docent je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu i Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Predsjednik je Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja. Voli sport, glazbu i prirodu.

Kotizacija za sudjelovanje na jednoj radionici je 25,00 EUR (uključen PDV), a za studente 20,00 eura (uključen PDV).

Prijaviti na radionicu možete se putem poveznice.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.