Pozicioniranje  i utjecaj u javnosti tema su šestog modula Akademije za udruge pacijenata

Pozicioniranje i utjecaj u javnosti tema su šestog modula Akademije za udruge pacijenata

31.1.2024

Održan je šesti, ujedno i posljednji modul prve generacije Akademije za udruge pacijenata, koju izvodi Bernays uz potporu Inovativne farmaceutske inicijative - iF!.

Polaznici Akademije za udruge pacijenata imali su priliku proširiti svoje znanje o ključnim aspektima pozicioniranja i utjecaja u javnosti te strategijama digitalnog marketinga. Renomirani stručnjaci u području komunikacije, izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, doc. dr. sc. Dejan Gluvačević, Dubravko Miholić te Andreja Vranješ, podijelili su svoje bogato iskustvo s ciljem podrške aktivnostima udruga pacijenata.

U prvom dijelu modula doc. dr. sc. Dejan Gluvačević polaznicima je govorio o brendiranju, strategijama i tehnikama za izgradnju utjecaja u javnosti, ali i autoriteta i reputacije. Nastavno na to Drubravko Miholić govorio je o lobiranju te izgradnji odnosa s donositeljima odluka, ali i aktivnom sudjelovanju u političkim procesima.

"Govorili smo o lobiranju i kako lobiranje udrugama pacijenata može pomoći u svakodnevnom radu i djelovanju, prošli smo dosta studija slučajeva i praktičnih vježbi te mi se dopalo što su polaznici aktivno sudjelovali i raspravljali kako mogu lobirati da bi ostvarili ciljeve svojih organizacija“, poručio je Dubravko Miholić.

U drugom dijelu modula izv. prof. dr. sc. Damir Jugo polaznicima je govorio o Public Affairs, odnosno strateškom pristupu i komunikaciji, a modul je zaključila Andreja Vranješ koja je polaznike upoznala s digitalnim marketingom i održavanjem društvenih mreža.

"Pričali smo o digitalnom marketingu u praksi, kako najbolje prenijeti priče ljudi unutar udruga na društvene mreže, na različite kanale te u različitim formatima i što sve mogu iskoristiti kao priču na društvenim mrežama. Super je predavati super publici koja je angažirana, koja postavlja pitanja i koju zanima tema te je s druge strane opuštena“, zaključuje Andreja Vranješ.

Akademija za udruge pacijenata program je osmišljen s misijom osnaživanja predstavnika nekih od najranjivijih društvenih skupina te jačanje kapaciteta udruga pacijenata kroz set od šest sveobuhvatnih modula koji pokrivaju sva područja kompetencija potrebnih za održivi rad.

Akademiju provodi Bernays uz potporu Inovativne farmaceutske inicijative - iF!.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.