Održan peti modul predavanja u sklopu Akademije za udruge pacijenata

Održan peti modul predavanja u sklopu Akademije za udruge pacijenata

16.1.2024

Javna vidljivost i prepoznatljivost jedna je od ključnih stvari za uspjeh neprofitnih udruga, a upravo to bila je tema petog modula predavanja

Komunikacija je ključ uspjeha u svim aspektima života i djelovanja, pa tako i unutar neprofitnih udruga. Kako bi na ispravan i uspješan način komunicirali i pri tome ostvarivali svoje ciljeve, polaznici Akademije za udruge pacijenata u sklopu petog modula slušali su o tome kako izraditi i provesti komunikacijsku strategiju i plan, te na koji način komunicirati s medijima.

U prvom dijelu modula predavačica Dunja Bua, stručnjakinja s 30 godina iskustva u komunikacijama te vlasnica agencije Pragma komunikacije s polaznicima je podijelila svoje bogato iskustvo komunikacija u health care sektoru te kroz interaktivno predavanje uputila polaznike u komunikacijske strategije, taktike, tehnike i alate.

„S polaznicima smo prošli kroz kreiranje komunikacijske strategije i neke od raspoloživih alata, pristupili smo plug and play sistemom kako bi udrugama omogućili da znanja koja su dobili danas mogu odmah sutra primijeniti u svom radu. Većina udruga, kada im resursi dozvoljavaju, koriste pomoć komunikacijskih stručnjaka, ali nema razloga da ih ne osnažimo na ovaj način kako bi svoje ciljeve još uspješnije realizirali. Inicijativa Akademije za udruge pacijenata mi se izuzetno svidjela, polaznici su i više nego zainteresirani, što je jako lijepo vidjeti. Primjer bi mogli slijediti i mnogi drugi, cjeloživotno obrazovanje je put za uspjeh cijele zajednice, a ne samo organizacija koje u njima sudjeluju“, poručila je Dunja.

Drugi dio modula bio je rezerviran za odnose s medijima te posebne vježbe, simulacije i pripremu za javne i medijske nastupe, koje je vodio Ivan Pakozdi, prodekan za strateške projekte na Veleučilištu Edward Bernays te komunikacijski stručnjak s petnaestogodišnjim iskustvom.

Akademija za udruge pacijenata program je osmišljen s misijom osnaživanja predstavnika nekih od najranjivijih društvenih skupina te jačanje kapaciteta udruga pacijenata kroz set od šest sveobuhvatnih modula koji pokrivaju sva područja kompetencija potrebnih za održivi rad.

Akademiju provodi Bernays uz potporu Inovativne farmaceutske inicijative - iF!.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.