Nova suradnja RK Lokomotiva i Veleučilišta Edward Bernays: promocija studiranja i ženskog sporta

Nova suradnja RK Lokomotiva i Veleučilišta Edward Bernays: promocija studiranja i ženskog sporta

6.12.2023

Početak suradnje jednog od najtrofejnijih rukometnih klubova u Hrvatskoj, Rukometnog kluba Lokomotiva i Bernaysa

Ugovor o suradnji između Veleučilišta Edward Bernays i RK Lokomotiva potpisali su dekan Bernaysa izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. struč. stud. i predsjednik kluba i Upravnog odbora Lokomotive Mirko Volarević. Potpisivanju su prisustvovali i Klaudija Bubalo, direktorica kluba, Iva Zrilić studentica Bernaysa te rukometašica Lokomotive te Bernaysov prodekan za strateške projekte Ivan Pakozdi, v. pred.

Rukometašice Lokomotive aktualne su prvakinje Hrvatske za sezonu 2022./2023., a RK Lokomotiva je jedan od najtrofejnijih ženskih rukometnih klubova u Hrvatskoj. Izvrsne rezultate RK Lokomotiva ne niže samo na domaćim natjecanjima, već i na europskoj sceni. Sigurni smo kako će ovaj sportski klub s tradicijom dugom preko sedam desetljeća nastaviti nizati uspjehe i s te strane smo još ponosniji na ovu suradnju.


„Veselimo se i gledamo optimistično na suradnju Rukometnog kluba Lokomotiva i Bernaysa te danas potpisani ugovor. Želja nam je da suradnja bude na obostranu korist i Bernaysa i Lokomotive, mi prije svega nudimo našim djevojkama dodatnu mogućnost izbora studija, a odgovara nam i da ostanu tu u blizini, čak i lokacijski, Bernays je blizu naših dvorana. Naša prva studentica ove godine kod vas je Iva Zrilić, a vjerujemo da će ih biti i više. Sada prvenstveno planiramo predstavljanje Bernaysa u sklopu naših otvorenih dana RK Lokomotiva i neke buduće zajedničke projekte gdje primjerice i Bernays nama može pomoći kroz razna predavanja i vježbe iz područja odnosa s javnošću, marketinga, komunikacije i sl. Vjerujemo kako će još naših rukometašica upisati studij na Bernaysu te kako će Bernays u budućnosti imati svoju rukometnu ekipu. Promocija studiranja i promocija ženskog sporta naša je dobitna kombinacija, RK Lokomotiva je poznata kao klub u kojemu velika većina djevojaka studira“, rekao je Mirko Volarević, predsjednik kluba i Upravnog odbora RK Lokomotiva.


Bernays već dugi niz godina njeguje sportski duh kod svojih studenata te ulaže u sportske ekipe Veleučilišta. Futsal ekipa Bernaysa ove godine osvojila je drugo mjesto na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu, a titulu viceprvaka futsal ekipa osvojila je i na državom sveučilišnom prvenstvu UniSport HR Finalsima, dok smo godinu ranije bili prvaci. Osim toga, možemo se pohvaliti i s uspjesima odbojkašica, timski i u paru, prvakinjama UniSport ZG odbojkaške lige 2022. godine.


Veselimo se osnutku rukometne ekipe Bernaysa te vjerujemo kako će nizati uspjehe kao i druge sportske ekipe Bernaysa!

Datoteke
za preuzimanje

No items found.