Menadžerske taktike za učinkovito vođenje bila je tema četvrtog modula Akademije za udruge pacijenata

Menadžerske taktike za učinkovito vođenje bila je tema četvrtog modula Akademije za udruge pacijenata

12.12.2023

Osobni razvoj te poticanje osobne učinkovitost, motiviranje suradnika i zajedničko postizanje cilja ključ su uspjeha

Kako bi motivirali svoje suradnike, ali i uspješno upravljali i delegirali zadatke te uz to postigli osobnu učinkovitost potrebna su određena znanja i taktike o kojima su u sklopu četvrtog modula Akademije za udruge pacijenata govorili predavači mr. sc. Branimir Blajić i Melita Pavlek.

„Prvi put imam priliku raditi direktno s ljudima iz neprofitnih organizacija i čini mi se da su menadžerska i rukovodeća znanja njima zaista potrebna, a njihova želja da sudjeluju u ovakvim edukacijama i mene motivira za dalje. Primijetio sam da polaznici vrlo dobro raspolažu s vokabularom i temom, a mi smo to malo osvježili s primjerima iz prakse i korporativnog života. Prvi trik koji će im dobro doći jest da se pozabave s hobijima svojih suradnika, koji su jako dobar prostor za pokazati svoje vještine vođenja, s druge strane da pokušaju naći neke intrinzične motivatore, motivatore koje ljude motiviraju iznutra te na kraju da pokušaju delegirati zadatke na jedan konkretniji, pametniji način ne vodeći se onim rečenicama „Dok ja njega to naučim, radije ću to napraviti sam“, nego da osmisle neke zanimljive metode kako da motiviraju ljude. Čini mi se da su te sitne stvari puno važnije nego nekakve velike teorije i čini mi se da su polaznici to prihvatili“, govori mr. sc. Branimir Blajić, stručnjak s dvadesetogodišnjim iskustvom u području ljudskih potencijala te vođenja ljudi, timova i organizacija. Profesor Blajić predaje na Bernaysu te drugim studijima, održava in house treninge, seminare i radionice.

U drugom dijelu modula polaznici su se upoznali s metodama i tehnikama za motiviranje samoga sebe, opuštanje i poticanje osobne učinkovitosti. Melita Pavlek, komunikacijska savjetnica i NLP Leadership coach, predavačica je s bogatim iskustvom u odnosima s javnošću i novinarstvu, trenerica prezentacijskih vještina i transcoaching tehnika.

„Danas smo na programu Akademije za udruge pacijenata radili nešto mindfulnessa i nešto osobnog razvoja, to su teme koje su vrlo bitne za ljude koji se konstantno brinu o nekom drugom, tim ljudima treba nekakvo odobrenje da se bave samim sobom i alati koji će ih brzo vratiti u ravnotežu, kada im je to potrebno. A onda smo sve to začinili još malo sa željama za 2024. i nadam se da će s tom jednom pozitivnom emocijom lakše raditi zahtjevan posao s kojim se bave“, istaknula je Melita Pavlek, koja u svojim edukacijama kombinira napredne tehnike leadershipa i javnog nastupa s naglaskom na izgradnju autentične vrijednosti svake osobe individualno.

Akademija za udruge pacijenata program je osmišljen s misijom osnaživanja predstavnika nekih od najranjivijih društvenih skupina te jačanje kapaciteta udruga pacijenata kroz set od šest sveobuhvatnih modula koji pokrivaju sva područja kompetencija potrebnih za održivi rad.

„Smatram kako ovaj program odličan, jer bez obzira na to što neki od nas vode udruge više od 20 godina, uvijek imamo što naučiti, uvijek ima neki upadate. Posebno ako govorimo o financijskom i pravnom okviru, tu je uvijek nešto novo, ali i o svim drugim stvarima o kojima slušamo i učimo na Akademiji. Moderni pristupni, metode upravljanja ljudskim potencijalima i sl., uvijek se ima što naučiti i sebe unaprijediti“, ističe jedna od polaznica Akademije za udruge pacijenata Tatjana Reić, predsjednica Hrvatskog društva za bolesti jetre “Hepatos”.

Akademiju provodi Bernays uz potporu Inovativne farmaceutske inicijative - iF!.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.