"Internationalization and Networking" - Prvi International Week na Bernaysu

"Internationalization and Networking" - Prvi International Week na Bernaysu

10.12.2023

Internacionalizacija, povezivanje i druženje u ugodnoj atmosferi obilježili su naš prvi International Week

Prvi International Week - Internationalization and Networking na Veleučilištu Edward Bernaysu od 4. do 8. prosinca 2023. okupio je sudionike iz pet zemalja, Češke, Slovačke, Rumunjske, Kosova i Hrvatske.

Tijekom pet dana International Week-a studenti i predavači imali su priliku povezivanja, razmjene ideja, iskustva i znanja sa stručnjacima s visokih učilišta iz različitih krajeva Europe.

Bernays već godinama ulaže u međunarodnu suradnju i povezivanje studenata i predavača s kolegama s brojnih visokih učilišta u Europi i svijetu kroz programe međunarodne razmjene i suradnje. Ove godine otišli smo korak dalje te organizirali naš prvi International Week, pet dana bogatih predavanjima, radionicama, kulturnim događanjima, razgledavanjem grada i upoznavanja naših gostiju s kulturom Zagreba i Hrvatske, ali i upoznavanjem s projektima i prilikama za suradnju s institucijama s kojih dolaze, stvarajući poticajan okvir za učenje i druženje.

Na samom otvorenju International Week-a goste je u ime Veleučilišta pozdravio dekan izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. struč. stud., poželivši im dobrodošlicu i ugodan boravak u Zagrebu i na Bernaysu.

"Ove godine naše Veleučilište slavi deset godina postojanja, a ovo je naš prvi International Week, osim toga ovaj tjedan je za nas vrlo uzbudljiv, uz International Week imamo i našu međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju Bernays Forum, koju organiziramo svake dvije godine. Sretni smo što ste ovdje i želimo vam toplu dobrodošlicu te se nadamo da će rezultat ovotjednih razgovora i druženja biti puno novih projekata i suradnje između naših institucija", rekao je dekan Jugo.

Na International Week-u sudjelovali su dragi gosti, Jan Orava (Head of Grant Support Centre) s Newton University iz Češke; Michal Kubovics (Department of Marketing Communication) Ivan Kopčáni (Department of Safety and Labor Protection) i Dávid Vozár (Department of Information Technologies) s UCM Trnava iz Slovačke; Erëza Mehmeti (Project Officer) i Furtuna Mehmeti (Vice-Rector for International Affairs and Cooperation) s AAB College s Kosova te Silvia Patricia Dodu (School of Domestic and International Economy of Tourism) s Romanian–American University i Constanța Geanina Pravăț (Department of University Marketing, Pro-Rectorate Relations) s Gheorghe Asachi Technical University of Iasi iz Rumunjske. Domaćini sudionicima na Bernaysu bili su doc. dr. sc. Marko Kovačić, pred., prodekan za znanost i međunarodnu suradnju te Adrian Beljo, v. pred., voditelj ureda za međunarodnu suradnju.

U sklopu International Week-a u srijedu, 6. prosinca održan je Erasmus+ Fair for Students/Staff na kojemu su sudionici predstavili visoka učilišta s kojih dolaze, pružili informacije o studiju, prilikama za razmjenu studenata, programima koje organiziraju, BIP-ovima (Blended Intensive Programmes) koje nude te drugim mogućnostima za studente i predavače Bernaysa.

Intenzivna međunarodna suradnja, kulturna raznolikost te dijalog među studentima i stručnjacima iz različitih krajeva Europe uz druženje i opuštenu atmosferu ono je što je ovaj događaj učinilo posebnim.

Veselimo se sljedećoj godini i još bogatijem programu International Week-a na Bernaysu!

Datoteke
za preuzimanje

No items found.