Bernaysova futsal ekipa je viceprvak Europe!

Bernaysova futsal ekipa je viceprvak Europe!

27.7.2023

Iznimno smo ponosni na našu nogometnu ekipu, na svom prvom nastupu na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu lavovskom bitkom izborili su srebro

Na najprestižnijem sportskom studentskom natjecanju u Europi u konkurenciji 31 najjače sveučilišne ekipe, sa 27 sveučilišta iz 17 europskih zemalja, Bernaysova futsal ekipa svoj je fantastičan nastup u Splitu okrunila titulom viceprvaka Europe. Veliko finale igrali su protiv ukrajinskog kineziološkog Sveučilišta Ivano-Frankivsk (u kojem im je pobjeda zaista izmakla za dlaku.)

Nakon što su u Hrvatskoj osvojili sva natjecanja koja su mogli, Bernaysovci su po prvi put nastupili u ovako snažnoj međunarodnoj konkurenciji. Bernaysove boje branilo je 16 igrača: Danijel Dekanić, Mateo Mužar, Luka Bjelić, Daniel Matković, Luka Gašparinčić, Bruno Devčić, Nikola Gudasić, Davor Kavčić, Kristijan Kapural, Josip Gorup, Filip Novak, Kiko Dragaš Selaković, Frane Luburić, Antonijo Papac i Bruno Jakovljević. Da igrači budu u top formi brinuli su trener Matija Đulvat, fizioterapeutkinja Tina Krmpotić i voditelj Bernaysovog Odjela za sport Dino Bartoluci.

Koliko Bernaysova momčad ima dobre pojedince dokazuje i izbor igrača ekipe Nikole Gudasića u najbolju momčad prvenstva koja se sastoji od najboljih igrača turnira po izboru stručnjaka.

Na ovogodišnjem, 13. Europskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu, dvije su hrvatske momčadi osvojile su medalje – uz Bernaysovo srebro, momčad Sveučilišta u Splitu osvojila je treće mjesto.

Uz prvake u muškom dijelu natjecanja, ekipu s kineziološkog Sveučilišta Ivano Frankivsk u Ukrajini, u ženskom dijelu natjecanja pobjedu je odnijela ekipa Sveučilišta kralja Juana Carlosa iz Španjolske.

Ekipu sada čeka zasluženi odmor i dugo toplo ljeto. Čestitke Bernaysovci!

Datoteke
za preuzimanje

No items found.