Bernays Masterclass: Politička komunikacija i sigurnosni izazovi

Bernays Masterclass: Politička komunikacija i sigurnosni izazovi

27.3.2024

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova, dr. sc. Davor Božinović održao je Masterclass predavanje za studente Bernaysa

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova, dr. sc. Davor Božinović održao je inspirativno i zanimljivo Masterclass predavanje na temu "Politička komunikacija i sigurnosni izazovi" za studente Bernaysa, koji su u prepunoj dvorani tražili mjesto više.

Ministar Božinović govorio je o političkoj i kriznoj komunikaciji, sigurnosnoj politici, kako i tko u Ministarstvu unutarnjih poslova odgovara na medijske upite, kako pridobiti pažnju javnosti za dobre vijesti kada je interes za onim lošim puno veći te koji su izazovi upravljanja kriznim situacijama i na koje izazove se trebamo pripremiti.

Posebno se dotaknuo teme na koji to način Ministarstvo komunicira u kriznim situacijama i kako se svakodnevno nosi s velikim brojem medijskih upita. Ministar je kroz svoje izlaganje predstavio dinamično radno okruženje u kojem je ključno brzo donositi odluke i javnosti pružiti točne i provjerene informacije.

„Imamo odnose s javnošću u Ministarstvu unutarnjih poslova, u ravnateljstvu policije i u ravnateljstvu civilne zaštite, a vjerujte mi da medijskih upita u MUP na dnevnoj bazi pristigne više nego u Vladu Republike Hrvatske“, poručio je ministar Božinović.

Studenti su bili izrazito zainteresirani za temu te su u interaktivnom dijelu predavanja postavljali brojna pitanja na koja je ministar odgovarao iskustveno, iz prve ruke te vrlo sadržajno.

Zahvaljujemo ministru Božinoviću na izdvojenom vremenu da Bernayovcima prenese svoje znanje, iskustvo i razmišljanja.

Veselimo se idućem Masterclass predavanju, kojega redovno održavaju stručnjaci na uvijek aktualne i zanimljive teme!

Datoteke
za preuzimanje

No items found.