Ivan Pakozdi, v. pred.

Ivan Pakozdi, v. pred.

ivan.pakozdi@bernays.hr

Životopis

Ivan Pakozdi je prodekan za strateške projekte, predstojnik Katedre za odnose s javnošću te viši predavač na kolegijima iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti i ekonomije s naglaskom na marketing. Na Bernaysu je odgovoran za sukreiranje nastavnih programa na razini studija i cjeloživotnog obrazovanja te koordinaciju razvoja strateških projekata u sklopu Veleučilišta.

U njegovoj je nadležnosti upravljanje s više Bernaysovih jedinica: Uredom za komunikacije; Bernays Consultingom - centrom za poslovno savjetovanje, koordinaciju komercijalnih projekata i klijenata; Centrom za razvoj karijera; Bernays Akademijom - centrom za cjeloživotno obrazovanje. Ivan je aktivno uključen u razvoj sportskog programa na Bernaysu te ujedno obnaša i funkciju predsjednika Bernaysove Studentske sportske udruge B Sport.  

Ivan je doktorand na poslijediplomskom interdisciplinarnom sveučilišnom studiju Komunikologija na doktorskoj školi društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Karijeru je započeo na području odnosa s javnošću u Millenium promociji, agenciji za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje u kojoj je bio stariji savjetnik i izvršni direktor. Studirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje je i diplomirao na smjerovima tisak i odnosi s javnošću. Kao jedan od najboljih studenata komunikacijskih znanosti u Hrvatskoj izabran je u prvu generaciju Komunikološke škole Matice hrvatske.

Ivan ima bogato praktično konzultantsko iskustvo iz korporativnog sektora. Tijekom karijere u agencijskim odnosima s javnošću sudjelovao je kao supervizor, voditelj ili član savjetničkog tima na komunikacijskim projektima za Adris grupu, Croatia osiguranje, Prvo plinarsko društvo, Vipnet (A1 Hrvatska), Ernst&Young, Bayer, H1 Telekom, Optima Telekom, Importanne grupu, Dalekovod, Strabag, Hoto Grupu, Stipić grupu, TriGranit, Hrvatsku lutriju, Plivu, Sportsku televiziju, Industrogradnju, Wettpunkt, Medikol, PORR i brojne druge klijente.

Profilirao se kao komunikacijski stručnjak u više političkih kampanja na nacionalnom i lokalnom nivou te nekoliko predsjedničkih izbora. Osim na matičnoj instituciji, kao gost predavač na različitim institucijama, drži brojne stručne seminare, radionice i treninge iz područja odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta.

Pohađao je seminare i konferencije iz područja komunikacijskih vještina i prodaje, za što posjeduje certifikate, a od početka rada u odnosima s javnošću član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) te je član Matice hrvatske.

Znanstveni radovi