Humans of Bernays - Melita & Helga: zaboravio sam šifru... ne mogu pronaći... kome se trebam javiti

Humans of Bernays - Melita & Helga: zaboravio sam šifru... ne mogu pronaći... kome se trebam javiti

1.1.2021

Pročitajte intervju s najboljim djelatnicama referade!

1. Na jesen očekujemo novu generaciju brucoša, Helga imaš li koji savjet?

Od jeseni će u Bernaysove prostorije, ako za to budu stečeni uvjeti shodno epidemiološkoj situaciji sa širenjem koronavirusa, ući osma generacija studenata komunikacija, a četvrta generacija studenata turizma. Svake godine i Melita i moja malenkost se veselimo novim dogodovštinama i upitima brucoša, a kao referada imamo tu priliku da vidimo njihov napredak i uspjeh, što je izrazito zadovoljstvo. Referada je uvijek otvorena za sva pitanja koja pokušavamo riješiti uvijek u što bržem roku.

2. Melita, i Ti i Helga, ste već dugi niz godina administrativni duo Tajništva Bernaysa. Gdje se može pronaći #Bfaktor u uvijek ispunjenoj osmijehom Studentskoj referadi Bernaysa?

Što više reći kad smo jednostavno dio najBolje akademske, stručne i administrativne ekipe. Za nas nema te situacije koja je neriješiva i isključiva, a sve situacije trudimo se riješiti sa smiješkom i upravo to smatramo našim #Bfaktorom!  

3. Organizacija online nastave zasigurno nije bio lagan zadatak kao što se to možda čini s druge strane ekrana. Melita, kako je bilo sudjelovati u organizaciji brzog prelaska s kontaktne na online nastavu?

Studentska referada postala je digitalnom referadom skoro preko noći, a Helga i ja smo se s različitim online platformama upoznali u vrlo brzom roku. Kad kreairate desetke online kolegija i morate educirati profesore za provedbu nastave u svega tjedan do dva, to je veliki izazov, ali smo sve uspijeli zahvaljujući dobroj i kvalitetnoj pripremi te entuzijazmu cijele Bernaysove ekipe. U samo tri dana, referada je u suradnji s cijelim Dekanatom uspostavila funkcionalan sustav online nastave kojeg su u posljednoj anketi studenti ocijenili ponajviše peticama. Helga i ja smo uvijek za nove izazove pa nam je i online nastava jedno iskustvo koje ćemo zasigurno pamtiti, a novim studentima poručujemo kako je referada spremna za jesen u oba slučaja!

4. Bernays je ukinuo fizički indeks ponukan epidemiološkom situacijom. Iako je dio studenata uhvatila nostalgija, tu je i mnogo prednosti digitalnog sustava BEDUCA koji Bernays koristi od samih početaka, danas prilagođenog u modernom i prozračnom sučelju. Helga, možeš nam navesti neke?

Odlukom Stručnog vijeća o ukidanju indeksa kao službene studentske isprave, Bernays je fizički indeks Bernays poslao u povijest. Iskustvo s izvanrednim okolnostima pokazalo je kako digitalizacija može biti izvrstan odgovor na pitanje učinkovitosti poslovanja, uštedu vremena studentima, nastavnicima i nama u referadi. Za sve je potrebno vrijeme prilagodbe, a od siječnja redizajnirana i unaprijeđena BEDUCA, ne samo što u pozadini bolje radi, već kroz jednostavniji, prozračniji i sistematičniji prikaz velikog broja podataka studentu omogućava mnogo bolje iskustvo kroz studij - od grafičkog prikaza dolaznosti, do sistematičnog nastavnih materijala, ocjena i rezultata ispita.

5. Melita & Helga, nakon radnog tjedna, kako volite provesti vikend?

"Vikend je za mene vrijeme kada ponajviše uspijevam provoditi vrijeme s obitelji, a sina često pratim u njegovim sportskim uspjesima i pothvatima, kao što sam nerijetko vikendom i na utakmicama naše futsal ekipe", ističe Helga, a Melita otkriva: "kad dođe vikend, volim u dogovoru s kćerkom odabrati dobar film s Netflixa, najčešće komediju, ili otići u prirodu i uživati u dobrom roštilju s društvom... a uskoro je vrijeme za kvalitetan odmor na plaži!"  

Ovog ljeta i jeseni odaberi najBolju ekipu, izaberi između najinovativnijeg studija komunikacija i turizma, odaberi #Bfaktor i prijavi se za razgovor.