Uspješno završena prva generacija Akademije za udruge pacijenata

Uspješno završena prva generacija Akademije za udruge pacijenata

9.4.2024

Svečanom dodjelom certifikata i panel raspravom „Predstavljanje zdravstvenih programa političkih stranaka“ okrunjena je prva generacija polaznika Akademije za udruge pacijenata

Uspješno je završena prva generacija Akademije za udruge pacijenata, programa za jačanje kapaciteta udruga pacijenata s misijom osnaživanja predstavnika nekih od najranjivijih društvenih skupina, za uspješnije zastupanje njihovih prava, za održivo upravljanje i razvoj udruga u zdravstvu. Akademiju provodi Veleučilište Edward Bernays uz potporu Inovativne farmaceutske inicijative - iF!.

„Dugo godina smo htjeli napraviti Akademiju za udruge pacijenata, sada smo jako sretni što je prva generacija uspješno završila generaciju, ono što je bitno znati jest da bi bez udruga pacijenata zdravstveni sustav bio puno zahtjevniji za pacijente, oni preuzimaju dio uloge koja je zapravo namijenjena zdravstvenom sustavu i zbog toga mislimo da su ovakvi programi izuzetno vrijedni jer udruge dobivaju alate i znanja koja im trebaju da budu još bolji u svom djelovanju“, poručuje Andreja Šantek, voditeljica projekta sa strane iF!-ja.

U ugodnoj atmosferi polaznicima prve generacije dekan Bernaysa izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. struč. stud. dodijelio je certifikate te poručio kako mu je zadovoljstvo što je Inovativna farmaceutska inicijativa izabrala upravo Veleučilište Edward Bernays kao partnera u ovom projektu te se veseli drugoj generaciji.

Kao završna točka održana je panel rasprava „Predstavljanje zdravstvenih programa političkih stranaka“, na kojoj su sudjelovali: prof. Milan Vrkljan – Pravedna Hrvatska, dr. Ivan Bekavac – MOST, dr. Ivana Kekin – Možemo!, dr. Ivan Ćelić – HDZ, Andreja Marić – SDP i dr. Ivan Škegro – Republika. Moderator panela bio je jedan od polaznika prve generacije Akademije, Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu.

„Kroz akademiju smo stekli različita znanja, od teoretskog do praktičnog te smo današnjim panelom, na kojemu smo udruge pacijenata suočili s predstavnicima političkih stranaka koji su predstavili svoje političke programe i što to planiraju raditi u sljedećem mandatu jest okrunilo čitavu priču akademije“, ističe Ivica Belina, polaznik prve generacije te moderator panela.

Akademija za udruge pacijenata koncipirana je kao set od šest sveobuhvatnih modula koji pokrivaju sva područja kompetencija potrebnih kako za održivi rad, tako i za jačanje utjecaja organizacija, koji omogućuje ostvarenje misije udruga. A panel rasprava usmjerena je na poboljšanje komunikacije i razumijevanja između pacijenata i donositelja odluka koje utječu na javno zdravlje, na kvalitetu života i ishode liječenja oboljelih osoba.

Hvala svim predavačima i polaznicima prve generacije, veselimo se i željno iščekujemo drugu generaciju polaznika Akademije za udruge pacijenata.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.