Studenti pokazali blagdanski duh darivanja

Studenti pokazali blagdanski duh darivanja

5.12.2023

Studentski zbor organizirao humanitarnu akciju za prikupljanje donacija za djecu iz Kuće svetog Franje

Studentski život dolazi s mnogim obavezama i gustim rasporedom te je lako izgubiti iz vida ono što je zaista bitno.  Zato je ova trotjedna akcija prikupljanja sredstava za djecu iz Doma svetog Franje dokazala da se unatoč užurbanom životu može naći mjesta za dobročinstvo i ljubav prema drugima.

U organizaciji Studentskog zbora, Bernaysovi studenti skupili su mnoštvo donacija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ispunjavajući im božićne želje i uljepšavajući blagdane. Volonterska inicijativa započela je krajem studenog, a završila početkom mjeseca, odlaskom u dom i primopredajom donacija i upoznavanjem djece i radnika u Kući svetog Franje.

O brojkama se ne može govoriti, ali o njima najbolje svjedoči to da su pri transportu donacija u pomoć priskočila i četiri zaposlenika Bernaysa zbog količine i težine kutija s poklonima. Znajući da djetinjstvo nije samo vrijeme učenja i otkrivanja svijeta, nego i zaigranosti, studenti i profesori su se pobrinuli da se u kutijama nađe sve što je djeci potrebno za život i obrazovanje, ali i za razonodu i zabavu.  

Nadamo se da će ova akcija pokrenuti dugoročnu suradnju s domom te potaknuti studente na uključenje u dobrotvorne akcije i volonterski rad.

Ova akcija Veleučilišta sjajan je primjer pozitivne promjene do koje može doći kada zajednica, bez obzira na to koliko velika, radi za jedinstveni cilj. Pružajući pomoć i podršku, studenti ne samo da su se pozabavili trenutnim potrebama djece bez roditelja, već su pokazali i empatiju te duh zajedništva koji je često zapostavljen tijekom ostatka godine.

Božićna akcija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi projekt je koji želi prenijeti poruku da se i malim djelima pojedinaca može donijeti velika pozitivna promjena u zajednici.

Zato velika hvala svim studentima, profesorima i djelatnicima koji su sudjelovali u projektu!

Datoteke
za preuzimanje

No items found.