Odlični sportski rezultati na UniSport HR Finalsima

Odlični sportski rezultati na UniSport HR Finalsima

12.6.2023

U završnici UniSport HR Finalsa u Poreču, futsal ekipa osvojila je titulu viceprvaka države, a odbojkašice na pijesku izborile četvrtfinale

U pokušaju obrane titule državnog prvaka, Bernaysova futsal ekipa odmjerila je snage s reprezentacijama Sveučilišta u Splitu (UNIST) i Sveučilišta u Zagrebu (UNIZG). Nakon polufinalne pobjede protiv UNIST, u finalu je UNIZG ipak odnijelo pobjedu. Nakon prošlogodišnjeg  osvajanja titule državnog prvaka, Bernaysovci su ove godine ostali tek jednu stepenicu niže te su okrunjeni titulom viceprvaka države.

Za futsal ekipu nastupili su Bruno Jakovljević, Luka Gašparinčić, Kiko Dragaš Selaković, Kristijan Kapural, Marko Gugić, Daniel Dekanić, Filip Novak, Antonijo Papac, Bruno Devčić, Frane Luburić, Josip Gorup, Luka Bjelić, Mateo Mužar i Danijel Matković. Futsal ekipu trenira Matija Đulvat.

Prvi sljedeći i do sada najveći izazov za Bernaysovu futsal ekipu bit će nastup na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu 2023. (European Universities Futsal Championship 2023) koje će se održati od 18. do 26. srpnja u Splitu, a na kojem će nastupiti 18 najjačih sveučilišnih reprezentacija iz cijele Europe.

Osim na parketu, uzbudljiva utakmica se vodila i na pijesku. Bernaysove odbojkašice Nika Jularić i Petra Kovač natjecale su se u odbojci na pijesku te su u snažnoj konkurenciji parova izborile prolaz do velikog četvrtfinala.Trenerica ekipe je Petra Biti.

Inače, UniSport HR Finalsi predstavljaju kulminacija najjačeg i najmasovnijeg studentskog natjecanja u Hrvatskoj koje su se održavala tijekom cijele godine, a na kojima su mjesto rezervirale najjače studentske reprezentacije.

Čestitamo našim dragim sportašima!

Datoteke
za preuzimanje

No items found.