„Intimna staza smisla i ljepote“ nova umjetnička likovna izložba na Bernaysu

„Intimna staza smisla i ljepote“ nova umjetnička likovna izložba na Bernaysu

1.3.2024

Bernays nastavlja uspješnu suradnju s umjetničkom grupom Contra te ovoga puta donosi izložbu slika umjetnika Davorina Radića koja će prostorije Veleučilišta krasiti narednih šest mjeseci

„Intimna staza smisla i ljepote“ naziv je nove izložbe slika, a umjetnik iza kista je Davorin Radić, akademski slikar, profesor u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te jedan od utemeljitelja umjetničke grupe Contra.

Svečano otvorenje likovne izložbe održat će se u četvrtak 7. ožujka u 16:30 sati na prvom katu Veleučilišta (Ulica grada Vukovara 23). Nastavak je to uspješne suradnje umjetničke grupe Contra te Veleučilišta Edward Bernays. Prošlogodišnja izložba „Bernaysova Contra za 10“ oduševila je studente, profesore, djelatnike, kao i sve druge posjetitelje.

Izložba slika koja će krasiti zidove Veleučilišta narednih šest mjeseci ciklus je akvarela i akrila s motivima Hrvatske Kostajnice i Zagreba, dva veoma značajna grada u životu Davorina Radića, jedan u kojemu je rođen i odrastao te drugi u kojemu i dan danas živi.

„Veleučilište Edward Bernays tijekom proteklih deset godina steklo je prepoznatljivost kao visokoobrazovna institucija poznata po svojim inovativnim pristupima, koja uz kvalitetne studijske programe rado podupire kulturu i umjetnike, o čemu svjedoči i ova izložba. Svim profesorima, studentima i posjetiteljima, dok promatraju Radićeve „Intimne staze smisla i ljepote“, želimo pružiti vizualni doživljaj kvalitete, ali i poticaj za vlastito nadahnuće ili samo bijeg od izazova svakodnevice“, ističe Mario Petrović, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta Edward Bernays.

„Drago mi je da se započeta suradnja s umjetničkom grupom Contra nastavlja te s velikom radošću izražavam dobrodošlicu umjetničkim djelima akademskog slikara Davorina Radića. Izložba „Intimna staza smisla i ljepote“ donosi ciklus akvarela i akrila s motivima Hrvatske Kostajnice i Zagreba. Uz zahvalnost svima koji su svojim angažmanom obogatili našu “akademsku galeriju”, izražavam nadu da će ovaj ciklus Radićevog umjetničkog opusa biti inspiracija i smjerokaz sadašnjim generacijama studenata i polaznika programa cjeloživotnog obrazovanja“, zaključuje izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. struč. stud., dekan Veleučilišta Edward Bernays.

S obzirom na visoku vrijednost izloženih umjetničkih djela izložba je u potpunosti osigurana, a službeni osiguratelj i partner umjetničke izložbe je Groupama osiguranje.

Vidimo se na otvorenju izložbe u četvrtak 7. ožujka u 16:30 sati na prvom katu Bernaysa!

Datoteke
za preuzimanje

No items found.