Doc. dr. sc. Dina Tomšić pročelnica je novih studija poslovne ekonomije na Bernaysu

Doc. dr. sc. Dina Tomšić pročelnica je novih studija poslovne ekonomije na Bernaysu

29.6.2023

Ove jeseni na Bernays kreće prva generacija studenata poslovne ekonomije

Na novi prijediplomski studij Poslovno upravljanje te na diplomski studij Vodstvo i menadžment Veleučilišta Edward Bernays ovih se dana upisuje prva generacija studenata, dok nastava kreće ove jeseni. Pročelnica novih studijskih programa za poslovnu ekonomiju je istaknuta profesorica, iskusna menadžerica te autorica sveučilišnog udžbenika „Korporativna reputacija - interdisciplinarna paradigma“, koji će se naći i među obveznom literaturom novih studija, doc. dr. sc. Dina Tomšić. Novi studijski programi iz područja poslovne ekonomije jedinstvenog su profila i sadržaja te odgovaraju na potrebe tržišta rada za menadžerima i liderima modernog poslovanja u dinamičnom, domaćem i međunarodnom okruženju.

„Kao inovativno i agilno Veleučilište, Bernays osluškuje bilo tržišta i poslodavaca, ali i glas naših profesora koji su često i sami etablirani hrvatski i međunarodni stručnjaci i poduzetnici. Kako su nam s obje strane već neko vrijeme dolazile inicijative za oblikovanje više razine obrazovanja iz sfere poslovnog upravljanja i vodstva, odnosno poslovne ekonomije, odlučili smo se na hrabri iskorak i prvi na tržištu ponudili dva nova studijska programa iz područja poslovne ekonomije“, ističe pročelnica za poslovnu ekonomiju doc. dr. sc. Dina Tomšić, koja iza sebe ima više od 20 godina iskustva na upravljačkim pozicijama.

Nove studije odlikovat će mogućnost odabira između četiri različita smjera poslovnog upravljanja, visok broj sati praktične nastave u organizacijama, intenzivna suradnja s poslodavcima i mogućnost preferencijalnog odabira između ukupno 50 izbornih kolegija na oba studijska programa.

Četiri atraktivna smjera na novom prijediplomskom studiju

Prijediplomski studij Poslovno upravljanje (Bachelor of Business Administration – BBA) nudi čak četiri atraktivna studijska smjera: Međunarodni menadžment, Menadžment održivog razvoja, Menadžment u turizmu i Menadžment u sportu. Uz bazu znanja iz poslovne ekonomije, poduzetništva i menadžmenta, strateškog i operativnog odlučivanja, kritičkog i kreativnog razmišljanja, fokus studija je na poslovnom upravljanju i znanjima u područjima informacijsko-komunikacijskih znanosti, sociologije i psihologije, što je temelj za razumijevanje poslovanja i organizacijskog djelovanja u domaćem i globalnom okruženju.

Kako ističe pročelnica Tomšić, „prijediplomski studij temelji se na svjetski etabliranom BBA standardu koji podrazumijeva stručna i aplikativna znanja o poslovanju, razumijevanje poslovanja, sposobnost efektivnog donošenja odluka i uspješne komunikacije.“

Diplomski studij za titulu Magistar poslovnog upravljanja

Diplomski studij Vodstvo i menadžment (Master in Leadership & Management – MLM) je po profilu i sadržaju jedinstven studij u Hrvatskoj. Osmišljen tako da odgovora na potrebu tržišta za stručnjacima vodstva u poslovanju, koji trebaju posjedovati kompetencije organizacije i vođenja poslova te mogu voditi i poticati ostvarivanje poslovnih ciljeva u širokom spektru poslovnih i poduzetničkih aktivnosti.

“MLM standard koji stječu magistri poslovnog upravljanja, temelji se pak na prožimanju naprednih upravljačkih i poduzetničkih kompetencija koje smo mi još dodatno oplemenili liderskim vještinama. Oba studija odličan su temelj na razvoj i napredak poslovne karijere, ali i uspješno vođenje poduzetničkih poduhvata”, zaključuje pročelnica Tomšić.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.