Bernays Forum 2023 – što je ključ dobre komunikacije i vodstva?

Bernays Forum 2023 – što je ključ dobre komunikacije i vodstva?

25.10.2023

Predstavljamo vam keynote govornike Bernaysove ovogodišnje međunarodne znanstveno-stručne konferencije - prijave su u tijeku!

Bernays Forum 2023: „Communicating & Leading – the Culture of Change“, međunarodna znanstveno-stručna konferencija 8. i 9. prosinca u Zagreb dovodi neka od najistaknutijih imena u području komunikacije i vodstva koji će govoriti o fenomenu promjene fokusirajući se na njezine komunikacijske aspekte, ali i način na koji vodstvo može i treba upravljati promjenom.


Prvi od tri keynote govornika koji će 8. prosinca u Branimir Mingle Mall, Cinestar u Zagrebu održati inspirativan govor, ugledni je istraživač i konzultant s više od 30 godina iskustva u području odnosa s javnošću, javnih poslova te korporativnih komunikacija, autor nekoliko knjiga te brojnih znanstvenih članaka – dr. Jon White s Henley Business School, University of Reading.


Dr. White će u svom keynote govoru, pod nazivom The challenges for modern leadership: the role of communication in meeting these challenges, govoriti o problemima s kojima se susreću lideri u modernom vremenu te koji su to novi pristupi vodstvu koji su nam nužno potrebni. Posebnu pozornost pri tom posvetit će ulozi komunikacije u vodstvu, upravo ona ključ je uspjeha, posebno kada su u pitanju krize i kada je vrijeme za bitne i teške odluke.


Sljedeća keynote govornica, koja će sigurni smo plijeniti pažnju svojim govorom, profesorica je u trajnom zvanju, autorica brojnih knjiga i članaka, znanstvenica, dobitnica nekoliko međunarodnih nagrada za postignuća, neustrašiva žena koja je donijela brojne, pozitivne promjene na Sveučilište u Rijeci – njegova rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija.


Profesorica Prijić-Samaržija će održati keynote govor na temu The Transformational Agenda for Higher Education and The Role of Leadership, u kojemu će govoriti o krizama s kojima se suočavaju suvremena visoka učilišta, s naglaskom na izazove kroz koje prolaze čelnici i čelnice tih institucija.


O zahtjevnoj ulozi gradonačelnika u kojoj se našao govorit će keynote govornik, doktor medicine te gradonačelnik grada Mostara, doc. dr. sc. Mario Kordić. U govoru pod nazivom Uloga političkih lidera u podijeljenim društvima - Grad Mostar, doktor Kordić govorit će koliko je uloga liderstva i komunikacije u podijeljenim društvima bitna, ističući modele i različite vještine koje je potrebno posjedovati kako bi uspješno upravljali kriznim situacijama i turbulentnim vremenom na primjeru grada Mostara.

Posjetitelji će na Bernays Forumu, osim inspirativnih keynote govornika, imati priliku čuti i dva okrugla stola s panelistima koji su vodeći stručnjaci iz područja komunikacije, vodstva i medija. Prilika je to za razmjenu ideja, iskustava i znanstvenih spoznaja iz područja komunikacijskih znanosti i vodstva.


Drugi dan konferencije, 9. prosinca posvećen je izlaganjima prijavljenih radova te će se održati u prostorijama Veleučilišta Edward Bernays. Sudionici će imati priliku upoznati se s najnovijim istraživanjima i trendovima te će doprinijeti stvaranju održivih i uspješnih organizacija i društava u vremenima brze promjene.


Za sudjelovanje na konferenciji, autori i autorice trebaju poslati prijave i sažetke svojih radova na adresu elektroničke pošte bernays.forum@bernays.hr do 30. listopada 2023. Sudjelovanje na konferenciji moguće je i bez prijavljenog rada, dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici Bernays Foruma.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.